Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Η Αθήνα τον Αύγουστο


Η Αθήνα τον Αύγουστο αποτελεί μια εμπειρία, την οποία κάθε Αθηναίος που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ζήσει τουλάχιστον μία φορά. Τους λόγους είναι μάλλον περιττό να τους απαριθμήσουμε. Ακόμη κι αν ανήκετε στην κατηγορία των φανατικών... αδειούχων του Αυγούστου, σίγουρα θα έχετε ακουστά μια πόλη της οποίας το γύρο μπορείς να κάνεις σε κάτι λιγότερο από μισή ώρα, σταματώντας στα μισά της διαδρομής στο αγαπημένο σου εστιατόριο για να δειπνήσεις χωρίς να έχεις κάνει κράτηση –και παρκάροντας σχεδόν έξω από την πόρτα του– ενώ πιο πριν έχεις βουτήξει στα γαλανά νερά μιας ερημικής σχεδόν παραλίας.

Η πλειονότητα των... αδικημένων κατοίκων της πρωτεύουσας που μένουν πίσω όταν η πόλη αδειάζει, γνωρίζουν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, αλλά φαίνονται να τα ξεχνούν όταν φτάνει η δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού των ”τυχερών” που στοιβάζονται κατά χιλιάδες στα πλοία της γραμμής, υποκύπτοντας στην εθνική πρακτική της γκρίνιας για το πολυτιμότερο κεκτημένο που στερήθηκαν: την αυγουστιάτικη άδεια.

Αν κληθήκατε κι εσείς να… φυλάξετε αυγουστιάτικα Θερμοπύλες, είτε γιατί η άδεια τελείωσε, είτε γιατί αργεί ακόμα, πάρτε βαθιά ανάσα, αντισταθείτε στον πειρασμό των τηλεφωνικών παραπόνων στους φίλους που έφυγαν στα νησιά και σας άφησαν μόνους καλοκαιριάτικα, κοιτάξτε έξω από το παράθυρο και επαναλάβετε τρεις φορές τη φράση ”η Αθήνα είναι ωραία”. Αν δεν πιάσει κι αυτό,βγειτε μια βολτα και δειτε την πολη σιγουρα με αλλο ματι.........αυγουστιατικο !!!
Free Signature GeneratorFree Signature Generator